Vrouw op zoek

Een internationaal getinte monoloog


Dit benefietoptreden wordt opgedragen aan Todd en Nathanja Meyer – Lannoo na een ernstig auto-ongeval in maart 2008 in Afrika. Als financiële ruggesteun om hun te bemoedigen na de zware kosten.

Todd en Nathanja wonen sinds september 2007 met hun 2 zoontjes in Zambia, één van de zuidoostelijke staten van het Afrikaanse continent.
Ze werken er als leerkracht op een gerenommeerde kostschool, Chengelo School (www.chengelo.sch.zm ). ‘Chengelo’ betekent in de Zambiaanse Tongataal, ‘als getuige van het Licht’.  Deze school heeft namelijk een duidelijke christelijke inslag. Ondanks het onderwijs op Engels niveau staat worden de leraren maar naar Zambiaanse normen betaald. Daarom hebben Europese stafleden extra ondersteuning van een achterban nodig.
Todd staat in voor de Lichamelijke Opvoeding van de middelbare schoolleerlingen. Nathanja gaf deeltijds LO aan de lagere school vóór hun jongste zoontje geboren werd in juni 2008. Nu legt ze zich voltijds toe op hun gezin.
De campus beschikt over heel wat sportfaciliteiten, waaronder verschillende voetbalvelden, een rugbyveld, een atletiekpiste, netbal- en basketbalterreinen, een manège en een openluchtzwembad. De sportactiviteiten worden verdeeld onder 3 sportleraren. Todd onderwijst vooral de balsporten (voetbal, soccer, cricket, basketbal), en zwemmen tijdens het droog seizoen.  
Omdat de kinderen op de kostschool wonen hebben ze regelmatig veel om handen met tornooien en wedstrijden om de leerlingen bezig te houden buiten de schooluren.
Dichtbij de school bevindt zich het outdoor center Ndubaluba (www.ndubaluba.com ) waar de leerlingen regelmatig op expeditie en karaktervorming gaan.
Het leven op Chengelo School is niet altijd zo vrij en paradijselijk als het kan klinken. Chengelo bevindt zich op een 4 uur durende jeepreis van de hoofdstad Lusaka, waar de meeste grote boodschappen worden gedaan. Na het auto-ongeluk hebben Todd en Nathanja geen auto meer kunnen aanschaffen waardoor het leven soms erg hard kan zijn. Voor boodschappen of andere zaken moeten ze beroep doen op de goedwil van de andere gezinnen die op Chengelo wonen. Ook een weekendje weg met het gezin of tijdens de schoolvakanties zit er niet in zonder auto.
Wij hopen dat deze benefiet hen kan helpen om in de nabije toekomst weer te kunnen genieten van kleine uitstapjes en een zetje buiten het schooldomein.
U bent van harte welkom om van de voorstelling te komen genieten!

Kan u niet aanwezig zijn bij de benefiet, maar wenst u alsnog het werk van Todd en Nathanja in Zambia te ondersteunen?

Dan kan dat door een vrije gift te storten op hun rekeningnummer 330 – 0583224 – 17
(IBAN: BE61 3300 5832 2417, BIC: BBRUBEBB).

Homepage

Reserveer hier alvast je tickets

Tickets in voorverkoop € 8,00 - aan de kassa : € 10,00

Benefiet opgedragen aan Todd & Nathanje Meyer
Ondersteunend lerarenpersoneel Chengelo kostschool, Zambia

ism Leesclub Leestekens


Woord & regie : JEMIMA LANNOO | Muziek : SARA GABRIELSSON

ism Leesclub Leestekens